viernes, 16 de diciembre de 2011

APROVACIÓ PRESSUPOST 2012

HORA NOVA
Gemma Visa- Llançà

El ple d'aquest dimecres de Llançà va aprovar els pressupostos per al 2012 amb els vots favorables de l'equip de govern de CIU i del regidor del Bloc Municipal de Llançà, Josep Ortiz de Zárate. La resta de grups, PSC, Unió Llançanenca-AM i ICV, van votar-hi en contra. Els comptes per l'any que ve són de 9,1 milions d'euros, un 1% inferiors als de l'any passat, i volen evitar les operacions de crèdit amb l'objectiu de continuar eixugant el deute.

L'alcalde de Llançà, Pere Vila, va destacar que "aquest serà el quart any consecutiu que fem presentació de pressupostos sense intenció d'anar a crèdit". La inversió prevista es basarà en temes com el manteniment de carrers, l'enllumenat i la senyalització, i l'equip de govern ha presentat els comptes amb una previsió de liquidar l'any en positiu. Vila va destacar que "aquest és el pressupost que toca fer, estem deixant l'economia municipal en superàvit tres anys seguits".
Pel que fa a l'endeutament, Llançà vol passar a la xifra del 55% a finals de l'any que ve. D'aquesta manera el deute se situaria en els 4.850.607 euros.

Tot i els arguments de l'equip de govern, l'oposició del PSC encapçalada per Francesc Guisset considera que no són reals les dades d'endeutament que es donen. Per Guisset, "estem en el 55,81% però després, al febrer, de pressa i corrent, ens criden per la concertació de pòlisses de crèdit de 650.000 euros i 900.000 euros"." Aquestes xifres", segons el regidor socialista, "podrien fer pujar el deute al 74% si no es liquiden abans que acabi aquest any". Guisset també es va referir a la reducció del deute  des del 2008 dient que "això s'ha fet a costa dels llançanencs perquè cada any l'IBI puja un 6% i així s'ha establert fins al 2015", segons l'edil. El PSC considera que s'han abaixat altres impostos però que aquests s'han compensat amb augments com la "pujada encoberta de l'IBI". En el ple també es va parlar d'alguns problemes per a la recaptació, precisament de l'impost de béns immobles. I és que es va posar de manifest que hi ha impagaments. Segons Francesc Guisset, "això no és un fet estrany perquè la gent no pot pagar".

No hay comentarios:

Publicar un comentario