jueves, 10 de mayo de 2012

COMUNICAT DE PREMSA





COMUNICAT A PREMSA 10/05/2012




Ahir dimecres, el Ple de l'Ajuntament de Llançà es va reunir en sessió extraordinària per l'aprovació de la concertació d'una operació de crèdit a llarg termini en compliment del Pla d'Ajut establert pel govern central del PP. L'import d'aquesta operació de crèdit puja a 992.000 euros, aproximadament, a tornar amb sis anys i amb un any de carència i que significarà una quota mensual d'uns 190.000 euros.


La proposta s'ha aprovat amb l'abstenció de tots els grups a l'Oposició, llevat del Bloc (representat per en Josep Ortíz qui va formar part de l'equip de govern de CIU a la darrera legislatura). Aquesta operació de crèdit que suposarà incrementar de nou l'endeutament per situar-lo al voltant del 70%, segons va reconèixer la regidora de l'equip de govern, significarà per les arques municipals passar d'un endeutament a curt termini (pagament a proveïdors) a llarg termini (operació de crèdit). Aquesta operació permetrà a l'Ajuntament i a l'equip de govern poder afrontar inversions pel poble a càrrec del pressupost municipal, tantes vegades reclamades pel grup a l'oposició, PSC-PM.


Aquesta operació de crèdit també permetrà posar al dia els elevats impagaments a proveïdors, desfogant les economies de pimes que han d'esperar a cobrar fins que no hi ha hagut una llei que hagi obligat a l'Ajuntament de Llançà a pagar. El PSC-PM havia instat nombroses vegades a complir amb la llei de morositat, ja que sempre ha considerat que retardar els pagaments als proveïdors és abusiu, prevalent-se l'Ajuntament d'una posició de superioritat, davant de la necessitat de treball i cobrament de les empreses contractants. Es preveu que aquests cobraments es podrien començar a fer efectius a partir del mes de juny d'enguany.


L'abstenció del PSC-PM porta implícita una constant crítica a l'equip de govern de CIU ja que aquest deute qui l'acabarà pagant com sempre és el poble a través de la puja que cada any experimenta la contribució (I.B.I.) i que novament s'intentarà amagar al contribuent sota el maquillatge de la baixada progressiva dels tipus impositius, si bé l'increment del valor cadastral fruit de la seva revisió, garantirà a l'equip de govern de CIU, els mateixos ingressos per la recaptació d'aquest impost.


El PSC-PM ja s'ha compromès a que controlarà aferrissadament la contenció de la despesa pública corrent, que cal anar moderant, ja que actualment, ascendeix a l'Ajuntament de Llançà, a 900.000 euros mensuals, si és vol evitar que el Consistori es torni a endeutar (fins a temps recents, arribant al 110% - fet reconegut pel propi govern municipal de CIU), una altra vegada, i a costa del poble de Llançà.


Signat. PSC-PM. Agrupació de Llançà.