miércoles, 18 de mayo de 2011

DECLARACIONS DE LLUÍS MARIA DE PUIG

ESCRIT JOSEP SABATER A LA FONA

La cultura és l'expressió i la interpretació d'una llibertat amb tots els seus sentits. Admiro el cant d'una rociera, la música i el ball d'una sardana, el ball de sevillana amb música de guitarra i de les seves palmes, el cant d'una havanera, l'art d'un escultor, la mà d'un dibuixant i un pintor d'aquarel·la, l'escriptor d'un llibre infantil i d'un poeta, el d'un fotògraf i d'un càmera de vídeo que plasma el que veu, escoltar un violí, la flauta i el clarinet, una opereta i una dansa clàssica i moderna. Però a títol personal, mai podria arribar a perdonar a qui promet i no compleix amb la cultura. Des de l'any 2000, l'actual Senyor Alcalde de Llançà, em va fer com a sentida promesa que al Juliol de l'any 2005 es celebraria el I Festival Carles Sabater, el qual hauria d'haver estat ofert a totes les edats dels habitants de Llançà i la gent arribada de la resta de Catalunya. El reiterat incompliment de la seva promesa ha comportat una pèrdua per als negocis d'aquest municipi de molts milions de €., i novament desaprofitar una oportunitat única de projectar el poble de Llançà a tot el país.
Mai va haver resposta, la vostra és a les urnes el 22 de Maig de 2011, Salutacions.
JOSEP SABATER

ESCRIT DE MARIA MUÑOZ A LA FONA

Tots sabem que la situació econòmica actual no és la més idònia per a tots, però precisament som TOTS els sectors econòmics que hem de treballar de valent per intentar millorar-la.
Llançà, com tota localitat turística, té la majoria de consumidors de comerç concentrats en l'època Estiuenca. S'ha parlat molt de desestacionalitzar el turisme però a hores d’ara encara no ho hem aconseguit. potser hauríem de fomentar els mercats i les fires al llarg de tot l'any i en dies laborables per fer ajudar a treballar més els petits comerços i en general tot el sector.
Un altre tema preocupant és el jovent, bona part sense feina, sense poder tenir la seva primera oportunitat. Els joves tenen il·lusió, energia, empenta qualitats que crec que cal aprofitar-les per poder engegar els projectes que tenen en ment per això hem de pensar i crear propostes que els ajudin, com ara organitzant tallers, cursos d'introducció al mon laboral i activitats pensades per a ells i en ells.
Sense joves i sense comerços els pobles, inclús el nostre, moren a poc a poc!!!!
MARIA MUÑOZ

ESCRIT DE NARCÍS NOGUERA A LA FONA

Després de parlar amb comerciants i ciutadans, el tema de la seguretat i el funcionament de la nostra Policia Local és un assumpte que requereix una línia d'actuació urgent per part del govern a la nostra vila. Hi ha moltes coses a tindre en compte; la més evident és la manca d'efectius professionals, cosa que fa que la seva capacitat d'actuació es vegi molt limitada.
Paral·lelament tenim també el problema del seu equipament; els vehicles estan limitats de quilometratge i no estan preparats per realitzar detencions, havent de necessitar l'actuació dels Mossos d'Esquadra en la majoria de casos, cosa que encara els limita més. Per altra banda material essencial com les pistoles, vestuari i articles de seguretat personal son material compartit i sense garanties de funcionament. Tenim també una grua municipal que va ser una gran despesa econòmica en el seu moment i que per la seva impopularitat va ser delegada a treballs de transport i jardineria, cosa intolerable. Pel mateix fet el dipòsit municipal que no compleix cap mena de requisits legals té actualment una imatge d'abandó evident.
Som un poble que tenim la sort de no tenir les famoses zones blaves que sembla envaeixen tots els nostres pobles i ciutats i volem que això segueixi així. Des de la nostra formació, PSC Llançà, apostem en primer lloc per un augment de la plantilla per garantir les necessitats mínimes que necessita un poble pel seu funcionament. Hem de pensar que a la dècada dels noranta la nostra policia disposava de tretze efectius professionals amb un equipament envejable. D'ençà temps cap a aquí tot a anat a pitjor i s'ha deixat de banda un punt fonamental en el desenvolupament de qualsevol vila que és la seva seguretat. Si a tot això l'hi afegim l'augment considerable d'habitants que ha viscut Llançà, encara es fa doblement més necessari prestar-hi, per part de qui ens governa, una atenció molt més acurada del que s'ha anat fent aquests últims anys.
NARCÍS NOGUERA

ESCRIT SILVIA BARRIS A LA FONA

Llançà és un poble amb molts recursos naturals, perquè no els aprofitem?
Tots recordem que fa anys vivíem del turisme, doncs donem un impuls, creem una oferta atractiva i donem uns serveis que siguin assequibles a tot tipus de poder adquisitiu i que ens visitin durant tot l'any. Serà una manera de fer front a la crisi i que el poble tingui uns ingressos que es reinvertiran per fer-hi millores.
Potenciem la instal·lació de noves empreses, o bé apostem per innovacions en el sector serveis, dirigits en el món de l'educació, gent gran i esports.
Cuidem molt la imatge i sobretot la neteja del poble, les platges i tot el seu entorn, traguem les barreres arquitectòniques, fem espais verds o aprofitem els que tenim per posar-hi arbres i bancs, que els visitants tornin i es parli de Llançà com un poble que té encant.
SÍLVIA BARRIS