domingo, 28 de agosto de 2011

RECONEIXEMENT AMB REGUST


El dia 3 d’Agost es va celebrar el Ple de l’Ajuntament de Llançà i voldria escriure unes paraules en reconeixement a un punt que per convicció vaig decidir fer meu.

Entenc que en una societat on sembla que la decepció i la indignació és cada vegada més evident i que segurament reforçat per la crisi, cada cop hi ha un sentiment d’individualitat molt marcat, al meu entendre molt perjudicial on ara més que mai hauria d’aflorar la cooperació i el sentiment de grup.

La màxima expressió d’aquest sentiment és salvar una vida aliena, desconeguda.
Voldria fer esmena doncs d’un acte heroic per part d’un agent de la policia local, el Sr Jordi No, que anant més enllà del que es considera la seva feina, la nit de St Joan de fa dos estius va salvar la vida d’una persona al Castellar.

Per la meva part, per circumstàncies que no venen al cas sé de la sensació d’impotència que et queda i t’acompanya per sempre al perdre una persona en els teus braços, per tant puc afirmar sense equivocar-me que res del que pugui dir, o cap reconeixement que se li pugui donar, ni medalles ni res, canviarà l’enorme satisfacció i orgull personal que el fet de salvar una vida l’hi donarà.

Per part del nostre Ajuntament se l’hi reconeixerà aquest acte oferint-l’hi una medalla al mèrit professional cosa més que justificada.
El que hem sap greu, segurament per falta d’experiència per la meva part, no haver-me explicat d’una manera prou clara i raonada i fer entendre al Ple de l’Ajuntament que no només se l’hi reconeixes així, sinó que se l’hi donés la remuneració econòmica corresponent, ja que en les dates que van passar els fets així ho indicava el règim intern de la nostra policia local i que no pel fet que, un acte heroic d’aquesta magnitud hagués quedat en suspensió durant més d’un any, havent-se modificat en aquest temps degut a una necessitada austeritat s’haguessin suprimit aquestes remuneracions.

És un fet que ens hauria d’encoratjar i digne d’admiració per tots i cadascun de nosaltres i no hauríem d'escatimar amb actes heroics d’aquesta magnitud. Més quan en la data que és va produir el salvament l’hi pertocava per conveni la remuneració econòmica. Crec que tenim despeses absurdes i sense sentit per part de l'Ajuntament de Llançà que podríem suprimir per recompensar com cal aquest acte heroic.
És una llàstima que s’apliquin tan estrictament les normes d’austeritat en un acte de valor i desinteressat com aquest, un acte que hauria d’haver tingut un ressò per part de tots els llançanencs i ens hauria d’haver fet sentir orgullosos de tenir un agent d’aquest calibre.


Narcís Noguera Negre.