sábado, 17 de septiembre de 2011

NOTA DE CONDOL DEL PSC LLANÇÀ




En record i homenatge a Maria Muñoz per la seva aportació i dedicació al PSC Llançà.

Expressem el nostre condol a la familia.

DESCANSI EN PAU

PRIMÀRIES DEL PSC A GIRONA

Iolanda Pineda i Àlex Sáez pugnaran per encapçalar la llista del PSC a les generals

Els dos candidats fan saber la seva decisió d'anar com a caps de llista per Girona i el partit ho aunciarà properament


Álex Sáez i Iolanda Pineda, junts en un acte fa un parell d'anys. <br />
Álex Sáez i Iolanda Pineda, junts en un acte fa un parell d'anys.


L'exalcaldessa de Salt, Iolanda Pineda i el diputat del Congrés Àlex Sáez rivalitzaran per encapçalar la llista gironina del PSC a les eleccions generals del proper 20 de novembre. Els dos aspirants, que havien estat socis de despatx exercint d'advocats, van anunciar ahir la seva voluntat de presentar-se com a número 1 de la candidatura socialista coincidint amb el procés per escollir les persones del PSC que representaran la seva demarcació en els propers comicis. La decisió està ara en mans de la formació, que en els pròxims dies ha de celebrar un seguit de reunions i consells que acabin de perfilar els representants per anar a Madrid.
Sens dubte la novetat més significativa ha estat el pas endavant que ha decidit fer l'exalcaldessa de Salt. Pineda, que actualment és portaveu del PSC en aquesta localitat i també al Consell Comarcal del Gironès, va afirmar ahir que "hi ha una possibilitat que jo vagi com a cap de llista". Segons va explicar, el partit l'ha "temptejat" des de les acaballes de l'estiu per saber si voldria formar part de la llista i iniciar una etapa com a diputada al Congrés. Pineda va assegurar que ha valorat el repte i també que es veu en condicions d'encapçalar la llista.
"He reflexionat molt i crec que la meva experiència com a alcaldessa podria aportar, tinc il·lusió i ganes de continuar en l'àmbit de la política, crec que tinc moltes coses per aportar", va dir l'exalcaldessa de Salt. D'altra banda, Pineda també va remarcar que és "legítim" que Sáez vulgui encapçalar la llista ja que fa vuit anys que és al Congrés i sempre com a número 2. "No tenim cap problema personal, simplement considero que jo també puc ser una bona candidata", va declarar.
La candidatura de Sáez, en canvi, no té el factor sorpresa. Álex Sáez ha estat diputat per Girona del PSC al Congrés de diputats les dues últimes legislatures, un càrrec que encara ocupa. No obstant això, sempre ho ha fet com a número dos, per darrere de Montse Palma. Ara, la renúncia d'aquesta diputada (que ha estat a Madrid els últims 16 anys) ha obert la porta a Sáez per liderar la llista gironina del PSC.
Malgrat l'anunci de Pineda, el diputat gironí també té confiança en les seves possibilitats. "A mi m'avala una trajectòria de dues legislatures consecutives al Congrés, i amb una bona coneixença en temes parlamentaris", va declarar afegint que "amb Pineda m'uneix una coneixença personal i política des de fa molt temps. La valoro moltíssim i té tota la legitimitat per presentar-se".
Ja sigui des d'un vessant municipalista o parlamentari, els dos candidats miraran de buscar els suports necessaris que permetin la seva elecció i optin el buit que ha deixat Palma com a representant del socialisme gironí als escons del Congrés. De moment l'agrupació del PSC del Baix Ter ha estat l'única a anunciar públicament el seu suport a Pineda. L'acord es va votar per unanimitat per considerar que l'exalcaldessa de Salt "és la millor candidata pel PSC, ja que és una política jove, amb empenta, que no s'amaga, que posa els interessos de les persones per sobre dels interessos electoralistes i que pot ajudar a despertar el nostre partit.

DIARI DE GIRONA
16/09/2011