martes, 14 de junio de 2011

DISCURS D'INVESTIDURA- ACTE DE CONSTITUCIÓ DE L'AJUNTAMENT.

En primer lloc, des del PSC, voldria agraïr la presència de tot el públic assistent en el dia d’avui, en aquest acte de constitució del nou Ajuntament de Llançà, doncs qui hem estat regidors electes només som els vostres representants, disposats a vetllar i, defensar quan calgui, els vostres drets i garanties com a ciutadans, per sobre de qualsevol interés partidista.

Voldrem ser dignes de la confiança que heu dipositat en tots nosaltres, i que de cap de les maneres, podem decebre.

En segon lloc, des del PSC, voldria felicitar a tots els càrrecs electes en aquest Consistori, doncs hem estat tributaris de l’esperança dels nostres electors, per a dur a terme una bona i eficaç acció de govern, en benefici de tots els llançanencs; i en especial per gestionar els rigorosos (i penosos) efectes de la actual crisis econòmica-financera mundial, que pateix també la nostra gent.

Recau doncs, en tots nosaltres una molt alta resposabilitat amb la ciutadania, que mai podem desatendre, si no volem que segueixi creixent el descrèdit cap als dirigents polítics, l’ABSTENCIÓ, i per que no dir-ho, els indignats que han ja deixat de creure en el sistema de representació electoral.

Ens debem al poble, i només al poble, amb vocació de servei, escoltant-lo, i dispensant-li aquell tracte respectuós i proper que sens dubte, es mereix (i que hem promés durant tota la campanya electoral).

En tercer lloc, voldria en nom dels meus companys i en el meu propi, felicitar en especial, a en Pere Vila, avui proclamat per una legislatura més, ALCALDE DE LLANÇÀ, el nostre Alcalde, i que sens dubte entendrà (i ha de sentir amb orgull) l’honor de ser investit com a màxim representant de tots nosaltres.

Espero i desitjo que vulgui exercir el seu càrrec de forma equànime, amb la mateixa vara de medir per tothom, i lluny d’aquella prepotència i sectarisme del que he vingut acusant l’anterior, i els anteriors, governs municipals.

Ets Pere, i així has estat proclamat, l’Alcalde de tots. No ho oblidis en cap moment.

Del resultat de les eleccions municipals, des del PSC, hem d’acceptar, com no podria ser d’altra manera, la victòria per una nova majoria absoluta (si bé aquest cop, molt més efímera – ha anat de 67 vots-) de CIU, que ha estat cridat novament a governar per quatre anys més el nostre Ajuntament; repetint prácticament, en aquest acte de contitució, idèntic equip de govern.

Espero i desitjo que aquest cop, tot i les meves, més que fundades, reserves es facin les coses sota criteris d’austeritat, d’eficiència, de forma planificada i programada per tal de no malgastar els diners públics, que són de tots, i de quina administració i gestió n’hem de ser especialment curosos. Doncs, al cap i a la fi, es tracta de la recomanació que ens arriba del propi President de la Generalitat de Catalunya, l’Artur Mas.

Per tots aquests motius, el grup polític que tinc l’honor de liderar, acceptem l’encàrrec de l’electorat, d’ocupar 4 anys més, el lloc de l’Oposició, fiscalitzant i controlant acuradament tota l’acció de govern, i fer-ne públic coneixement.

No obstant, també com a Grup Polític que aspira a governar i assolir l’Alcaldia del nostre poble, ara més encoratjats que mai, arran de la nostra pujada electoral i que ens transmet la voluntat de la ciutadania, ara ja real i possible, de constituir-nos com auténtica Altenativa de Govern per la propera legislatura, no volem, com us deia, tampoc renunciar a participar en l’acció de govern, si bé des de la Oposició, en tots aquelles decissions i projectes, ja siguin propis, ja siguin d’altres grups que vagin en exclusiu benefici i interés del poble.

Monstrem doncs, la nostra lleialtat al respecte, d’acord amb el nostre programa electoral.

Un programa electoral que es fonamenta en: 1) la rebaixa significativa de la pressió fiscal; 2) Austeritat en els Comptes Públics; 3) Eficiència en en la despessa púbica; 4) Promoció i creació d’activitat econòmica, i 5) Participació i transparència en l’acció de govern.

Per acabar, voldria instar al nou Govern Municipal, i en especial, en la figura del Sr. Alcalde, a que reconsiderés (ja que té novament majoria absoluta), a celebrar els Plens, pel vespre, a partir de les 8, i només per permetre l’assistència dels regidors que no vivim de la política, sinó per a que els Plens, es trobin com avui, PLE, de gom a gom, amb la presència dels ciutadants que vulguin assistir-hi lliurament (fora de llur jornada laboral ordinaria), i que així puguin jutjar amb coneixement de causa, l’exercici del nostre deure com a regidors, doncs això, que us proposo, no és més que la màxima expressió de la sobirania popular.


PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DE JOAN ARMANGUÉ AL CELLER ESPELT