lunes, 20 de febrero de 2012

PSC-PM LLANÇÀ APOSTA PEL TREN A LA NOSTRA VILA.


Ja fa temps que es senten rumors i es fan moviments per relegar el nostre tren a un segon pla, l’últim moviment es treure frequència de trens i començar a fer servir la línia Portbou-Figueres com carril de mercaderies.

PSC, ULL i ICV de Llançà, els grups a l’oposició, apostem pel tren Figueres/Portbou. Les tres formacions vam passar un comunicat de premsa fa uns dies per posicionar-nos com a defensors de la nostra estació i la línia de tren Figueres-Portbou.

Creiem fermament que dins el difícil moment econòmic nacional, el camí de recuperació de la nostra vila passa per una estació de ferrocarril en plenes facultats.

Els tres grups municipals hem volgut manifestar el suport cap a la linea ferroviària de Figueres-Portbou, que passa per un soterrament de les vies a l’estació de Figueres.
Per nosaltres el futur del municipi i la comarca passa per potenciar aquesta línia. Considerem que traslladar l’estació a Vilafant amb el TAV, suposaria un cost inaceptable i la conseqüent desaparició de la nostra línia.
Per aquests motius, les tres formacions reivindiquem el "Compromís de Portbou", un document on es demana que es potenciï aquesta línia.

Estem convençuts que els pobles de la Mar d'Amunt tenim en aquesta línia tot un munt de possibilitats turístiques i socials, a més de fer partit per la sostenibilitat del transport públic amb el menor impacte cap al medi ambient.

Critiquem també les polítiques de la Generalitat de pujar les tarifes, i apostem per actuar com a França, on s'han abaixat fins a un preu d'euro per trajecte. Aquesta manera d’actuar de la Generalitat no és el camí per ajudar al nostre municipi a sobreviure.

Llançà i els llançanencs no podem passar sense el nostre tren de rodalies i la nostra estació.



Narcís Noguera Negre