domingo, 15 de mayo de 2011

JA TENIM PANCARTES!!!!

ENTREVISTA AL NOSTRE ALCALDABLE

HORA NOVA, 13 de maig de 2011
G. Arché- LLANÇÀ

ENTREVISTA- FRANCESC GUISSET. ALCALDABLE DE LLANÇÀ (PSC)

Fa quatre anys es va presentar per primer cop i va obtenir una regidoria. Ara repeteix amb l'objectiu de millorar aquests resultats.

El govern actual està portant el poble a la ruïna”

  • Què l'impulsa a tornar-se a presentar?
    La indignació. No m'agrada que s'enganyi la gent. I també les ganes de fer moltes coses pel poble, i sobretot per moure l'activitat econòmica i ajudar qui ho necessita.
  • Com definiria la llista que l'acompanya?
    És una llista valenta i honesta.
  • Quina és la clau per desbancar CIU?
    Que el poble obri els ulls, que sigui ambiciós i exigent amb els que ens presentem.
  • Creu que el fet de passar d'11 a 13 regidors els pot beneficiar o perjudicar?
    Jo crec que ens pot beneficiar sempre i quan hi hagi una gran participació.
  • Què en destacaria, del seu programa?
    Va a protegir les famílies, a promoure l'activitat econòmica i a donar transparència a l'acció de govern. I finalment, a denunciar les mentides que es diuen des del govern actual en temes com l'IBI, les inversions que diuen que fan i que no són seves...
  • Així la valoració del mandat no és positiva...?
    No. És nefasta. Estan portant el poble a la ruïna, al trencament de tresoreria, amb un endeutament excessiu, una ineficiència per crear inversió a Llançà... L'única cosa que fan és intentar mantenir la cadira.
  • Com milloraria la situació de l'Ajuntament?
    Amb austeritat, eficiència, control de la despesa pública i estudiant el retorn de la inversió.

DIFICULTATS TRESORERIA AJUNTAMENT

Exp. 1.1.1.02-11
Acta Ple Extr.
CF/jr
ACTA DE LA SESSIÓ EXTRAORDINÀRIA DEL PLE DE L’AJUNTAMENT DE
LLANÇÀ DE DATA 23-02-2011

(...)
 
1.- Aprovació de la concertació d’una operació de crèdit a curt termini.
Per la Regidora Sra. Escarpanter es dóna lectura al text del dictamen. El Sr. Guisset, pel Grup municipal del PSC, demana si La Caixa és la única entitat que ha presentat oferta. Si no fos així, si s’ha calculat el TAE en relació a altres propostes. També demana quins són aquests pagaments ineludibles que
cal afrontar amb la pòlissa, i si la concertació de la pòlissa confirmarà un resultat negatiu del romanent de tresoreria igual o superior al de l’any anterior proper als 900.000 euros. Finalment interessa perquè es pren per a fixar la ràtio l’exercici 2009 i no l’anterior, i si la pòlissa amb el BBVA es retornarà o
renovarà.
La Sra. Pujol, pel Grup municipal d’ICV, demana si la pòlissa concertada amb el BBVA està esgotada.
La Sra. Escarpanter contesta que la pòlissa s’haurà de retornar abans del 31 de desembre, per llei. Efectivament, La Caixa és la única entitat que ha presentat oferta, i els pagaments que s’han d’atendre són els normals del mes
com ara nòmines, servei de neteja, subministraments de llum, etc.
Respecte del romanent de tresoreria no es veurà afectat, atès que l’import total de les operacions de tresoreria concertats suposen un 18’54 % del pressupost liquidat, que és el de 2009, i hi ha marge fins el 30 %. Referent a la pòlissa amb el BBVA manifesta que també està vigent, el que representa un total de 1.550.000 euros sumades les dues pòlisses.
El Sr. Guisset demana si la pòlissa amb el BBVA està disposada íntegrament, o si amb la que es concerta ara es tanca l’anterior.
Contesta l’Alcalde manifestant que ambdúes estan vigents. Les necessitats de tresoreria eren d’un milió dos-cents mil euros, i enguany es preveuen de 1.550.000 euros, per fer front a pagaments fins al mes de juny que no es recapta l’IBI, per això són necessàries les dues pòlisses, que en tot cas
s’hauran de retornar íntegrament abans de finals d’any.
(...)
  Per això, el Ple de l’Ajuntament aprova:
Primer.- CONCERTAR una operació de tresoreria amb La Caixa d’Estalvis i Pensions de Barcelona amb les condicions següents:
_ Import de l’operació de tresoreria _ 900.000.-€.
_ Data cancel.lació _ 30.11.2011
_ Interès _ EURIBOR trimestral
+2,50%
_ Comissió d’obertura _ 0,25%
_ Comissió de disponibilitat anual _ 0,30%
_ Fedatari públic _ Notari
Segon.- FACULTAR a l’Alcalde president per la signatura de la operació de crèdit a curt termini aprovada anteriorment davant Notari.
Tercer.- COMUNICAR a la Direcció General de Política Financera, en el termini dels 10 primers dies de cada mes, la operació de crèdit de termini igual o inferior a un any, formalitzada durant el mes anterior, mitjançant la tramesa del
model CT “Operació de tresoreria”, en compliment de l’Ordre del Departament d’Economia i Finances, ECF/138/2007, de 27 d’abril, sobre procediment en matèria de tutela financera dels ens locals.
Quart.- NOTIFICAR a l’entitat bancària que ha presentat proposta i DONAR TRASLLAT al departament de Tresoreria.
2.- Assumptes urgents
No se’n proposen.
I sense cap més assumpte a tractar, el Sr. Alcalde aixeca la sessió a dos quarts de dues de la tarda, de la qual s’estén la present acta que, després de llegida i trobada conforme, signen els Regidors assistents amb mi, el Secretari, que
certifico.

 
Font:http://www.llanca.net/files/pdfs/ple_23_02_11_32b4c87b6f0838c917b1b39ce6fe96c9.pdf

VOLEM UN DEBAT PÚBLIC A LLANÇÀ

A Figueres, Roses, Castelló i en la majoria dels grans municipis de la comarca, es celebren debats públics entre els candidats de les diferents formacions polítiques que es presenten a les properes eleccions.
Per què a Llançà, no? Per què CIU i els del SI,
no ens diuen dia, hora i lloc, d'acord amb la proposta d'ICV, ULL-ERC i del PSC de celebrar un debat públic i davant dels mitjans de comunicació?

QUÈ ENS VOLEN AMAGAR? DE QUÈ PODEN TENIR POR?
EL POBLE DE LLANÇÀ ES MEREIX SABER LA VERITAT.

Per què l'Alcalde va decidir passar a fer els plens a hores en les què la gent no pot assistir per ser hores laborals i alhora dificultar l'assistència dels regidors a l'Oposició?
Per què l'Alcalde no permet que el públic assistent als plens pugui intervenir en els plens en un torn obert i lliure de paraula?
Per què la gent de Llançà quan especialment necessita parlar amb el seu
Alcalde ha de sentir sempre ” és que ara no el pot atendre”?

ÉS REALMENT AQUEST L'ALCALDE QUE ES MEREIX EL POBLE DE LLANÇÀ?

FONA-BUTLLETÍ D'INFORMACIÓ MUNICIPAL-ÈPOCA II- Nº11

ACTE PÚBLIC DEL PSC LLANÇÀ


DIMARTS 17 de Maig
A les 20:15h
A LA CASA DEL MAR de LLANÇÀ

LLANÇÀ I EUROPA EN EL MARC DE LA CRISI ECONÒMICA

A càrrec de

LLUÍS MARIA DE PUIG
Exsenador i Expresident del Consell d'Europa

REBEL·LA'T PEL CANVI


PRESENTACIÓ DE LA LLISTA PSC LLANÇÀ

ENTREVISTA AL NOSTRE CANDIDAT FRANCESC GUISSET

Entrevista al nostre candidat a Empordà Televisió, en la qual fa balança del últims 4 anys, exposa clarament el per què de l'augment de l'IBI i ens mostra alguns punts del programa electoral del PSC.

LA GRAN FALSETAT DE LA LEGISLATURA