jueves, 16 de junio de 2011

REBAIXA DE SOU I PLENS A LES 19h

El nou consistori de Llançà aprova una rebaixa del 36% del sou de l'alcalde

Les retribucions a la resta de regidors també s'han reduït un 22%

El nou govern de CiU té tres tinents d'alcalde, que aglutinen la major part d'àrees

El nou govern de Llançà es va constituir ahir amb l'aprovació del cartipàs i un seguit de modificacions que afecten, bàsicament, la rebaixa de les retribucions. La més important és la retallada del sou de l'alcalde, Pere Vila (CiU), que cobrarà un 36% menys que en el mandat que ha acabat. Les assignacions a la resta de regidors, tant del govern com de l'oposició, també s'han rebaixat un 22%. Finalment la xifra de dedicacions ha passat de dues i mitja que hi havia a una dedicació exclusiva, Núria Escarpenter, i dues de parcials, la de l'alcalde i la del primer tinent d'alcalde, Joan Carles Mora.
Pel que fa referència al cartipàs de govern, l'alcalde, Pere Vila, assumeix la direcció d'Urbanisme i Governació; Joan Carles Mora és el primer tinent d'alcalde i s'ocuparà de Turisme, Comerç, Promoció Econòmica i Obres; Assumpció Ministral és la segona tinenta d'alcalde i regidora de Benestar, Família, àrea de la Dona i Voluntariat; Núria Escarpanter, tercera tinenta d'alcalde, i regidora de Cultura, Ensenyament, Govern Local, Atenció al Ciutadà i Hisenda; Joaquim González, regidor de Serveis i Infraestructures; Joan Carles Subirats, Noves Tecnologies, Joventut, Publicacions i negociació del conveni amb el personal municipal; i Jordi Vila, Medi Ambient i Esports. El govern està format pels set regidors de CiU que tenen majoria absoluta. A l'oposició hi ha els tres del PSC, Unió Llançanenca, Bloc Municipal i ICV.
Una altra modificació que s'ha fet és variar l'horari del plens, que, en comptes del matí, passaran a celebrar-se a les set de la tarda, el segon dimecres de cada mes. La periodicitat serà cada dos mesos. El canvi d'horari va ser una petició dels grups de l'oposició.