miércoles, 18 de mayo de 2011

ESCRIT DE NARCÍS NOGUERA A LA FONA

Després de parlar amb comerciants i ciutadans, el tema de la seguretat i el funcionament de la nostra Policia Local és un assumpte que requereix una línia d'actuació urgent per part del govern a la nostra vila. Hi ha moltes coses a tindre en compte; la més evident és la manca d'efectius professionals, cosa que fa que la seva capacitat d'actuació es vegi molt limitada.
Paral·lelament tenim també el problema del seu equipament; els vehicles estan limitats de quilometratge i no estan preparats per realitzar detencions, havent de necessitar l'actuació dels Mossos d'Esquadra en la majoria de casos, cosa que encara els limita més. Per altra banda material essencial com les pistoles, vestuari i articles de seguretat personal son material compartit i sense garanties de funcionament. Tenim també una grua municipal que va ser una gran despesa econòmica en el seu moment i que per la seva impopularitat va ser delegada a treballs de transport i jardineria, cosa intolerable. Pel mateix fet el dipòsit municipal que no compleix cap mena de requisits legals té actualment una imatge d'abandó evident.
Som un poble que tenim la sort de no tenir les famoses zones blaves que sembla envaeixen tots els nostres pobles i ciutats i volem que això segueixi així. Des de la nostra formació, PSC Llançà, apostem en primer lloc per un augment de la plantilla per garantir les necessitats mínimes que necessita un poble pel seu funcionament. Hem de pensar que a la dècada dels noranta la nostra policia disposava de tretze efectius professionals amb un equipament envejable. D'ençà temps cap a aquí tot a anat a pitjor i s'ha deixat de banda un punt fonamental en el desenvolupament de qualsevol vila que és la seva seguretat. Si a tot això l'hi afegim l'augment considerable d'habitants que ha viscut Llançà, encara es fa doblement més necessari prestar-hi, per part de qui ens governa, una atenció molt més acurada del que s'ha anat fent aquests últims anys.
NARCÍS NOGUERA

No hay comentarios:

Publicar un comentario